Mire figyeljünk ha megbízható fix sofőrszolgálatot keresünk?

Az egyik például, hogy legyenek rugalmasak és gyorsan regagáljanak a telefonos megkeresésekre. Egyértelműen ünnepnapokon emlekedhet meg a forgalmunk (pl. Karácsony,Szilveszter,Húsvét stb.) mikor az emberek családlátogatásra mennek és várhatóan lecsúszik 1-2 pohár ital is. Hazánkban zéro tolerancia elvén működik az alkoholfogyasztási mérőszám. Ezáltal a törvénykezes új szolgáltatási szakágat nyitott a sofőrszolgálat Budapest életében. A fix sofőrszolgálat ugyanúgy működik mint egy taxis szolgáltatás a különbség azonban annyi hogy a fuvart saját gépjárművünkkel történik. Ez a fajta szolgáltatás abban az esetben is célszerű igénybe vennünk ha pl. egy bulira érkezünk de nem tervezzük alkoholfogyasztást...de hát ugye ez már biztosan előfordult mással is hogy belebotlik valakibe az ember és "Igyunk meg egy fröccsöt..." . Ha tényleg fix sofőrszolgálat -ot választ az ember akkor egyértelműen számíthatunk arra hogy a sofőr pontos,udvarias (még akkor is ha kicsit becsíptünk),,és épségben hazajuttatja az autót és jómagunkat is.

 

A sofőrszolgálat Budapesten egyre növekvő számban található Budapest és Pest megye területén.

Sok cégnél érdeklődhetünk a szabad kapacitások felől. Alapvetően a sofőrszolgálat árak eltérők szolgáltatónként. A sofőrszolgálat árakról érdemes tájékozódni Ünnepnapokon, mert ilyenkor gyakorta felárral dolgoznak az vállalkozások.

Nem egy ízben  találkozhatunk autómentő szolgáltatást nyújtó sofőrszolgálattal is! Hiszen mint az autómentők úgy a soforszolgálatot nyújtó cégek is állandóan az utat járják!

Az autómentést a legtöbb esetben autómentő trélerrel végzik el. Az utánfutós mentéssel is találkozhatunk alkalmanként mégis a tréleres megoldás a leggyakoribb mentési forma.

Autómentés során a mentést végzőnek tisztában kell lennie a személygépjármű rögzítésének fontosságával. Ez a feladat mindig prioritást élvez. Az autómentőre történő csörlős felvontatás után a gumiabroncsok megfelelő rögzítése kiemelt fontossággal bír. Ez akadályozza meg többek között, hogy a gépjármű a trélerről az útra visszagurujon és ezzel balesetet okozzon a közlekedésben. Szintén biztonsági feladat, hogy a gépjármű rögzítőfékét illetve sebességbe történő helyezését kötelező elvégezni.