Merre tart a sarok ülőgarnitúra választás manapság?

Amikor elmegyünk egy nagyobb bútorkereskedésbe és célzottan érkezünk sarok ülőgarnitúra vásárlás céljából mindig fontos, hogy a megfelelő alapelvárásokat már összeszedjük magunkban a bútorral kapcsolatban. A sarok ülőgarnitúra nevéből is következik tökélestesen illik a "sarokba" ezáltal értékes helyet spórolhatunk meg az élőterünkben. Előfordulhat, hogy formatervezett bútor be sem fér vagy csak a szabad térben kaphatna lehetőséget elhelyezésre. A sarok ülőgarnitúra vásárlásnál a legfontosabb döntési tényezők többek között:

-az ülőgarnitúra mérete(szélesség, hosszúság, magasság)

-jobbos vagy baloldalas

-anyaga: kárpit,plüss,műbőr,bőr  stb.

A bőr ülőgarnitúrák mindig az eleganciát és az exkluzivitást jelentette.  Ha megfelelőn kezelik le az ülőgarnitúrákat akkor hosszű időn át adja vissza azt a komfortot melyet egy bőr ülőgarnitúra ad egy kellemes matiné során. Talán egy hátránya eme ülőgarnitúráknak, hogy nyári melegben egy rövidebb sortban az ember valaga odatapadhat a bőrhöz ami némelyikünkben visszonáns gondolatokat ébreszthet.

Az ülőgarnitúrák megvásárlásánál fontos, hogy a nappali vagy társalkodó légkörébe megfelelő színt/anyagút/ formájút válasszunk. Nyugodtan mondhatjuk hogy a bútor választás manapság páros feladat. Családban nehéz olyan férfit találni aki önmaga egyedül elindul és megvásárolja a neki tetszetős bútort vagy akár konyhabútort. Meglehetősen nehéz otthon elszámolni a nem várt következményekkel ha esetleg a feleség vagy barátnő egyáltalán nem ért egyet a választással.

Milyenek a mai trendek konyhabútorok terén?

A színvilágot illetően magam is egyre többször találkozok a fehér/homok világos színekkel. Nem is sok évvel ezelőtt pioneer megrendelők a két színből álló divatos konyhabútorokat kezdték el lerendelni sorra a szakemberektől. Ez a megújulás ismét visszafele kezd fordulni. Mivel a bevállalós egyedi színeket (piros polcrendszer, fekete aljszekrények stb.) újra az egyszerű letisztult megjelenés kezd teret nyerni (fa színek, fehér, homok, stb.) . A konyhabútorok bekerülési értéke magas mivel gyakorlatilag a konyha méreteihez igazodva egyedileg kell legyártani minden elemét. Egyes helyeken a konyhabútor 1,5M-2M Ft-ra is rúghat míg ugyanez az elképzelés egy kisebb manufaktúrában történő előállítása max. 700e-800e Ft -t vesz igénybe. Jómagam is tapasztaltam ezt. A konyhabútorok anyaga,design elemei mind az ár részét képzik így pl. valódi fából készült bútorok extra befektetést és anyagi vonzatot eredményeznek a megrendelőnek.

Egyedi szekrénysorok modern design megvalósítás alapján vagy "old school" '60-'70 -es évekbeli megjelenés?

Minden tároló egység amibe az éppen nem használt ruhákat jelenti vagy könyveket vagy bármi mást ami nem éppen szem elé való azt szekrénybe vagy szekrénysorokba rejtjük el a szemek elől. Nagyszüleink korában a csavart famintás és mozaik tükörvitrines szekrénysorok voltak kaphatóak és ezáltal ezeket fedezhettük fel a panel lakások legtöbbjében. Mára azonban a bútorgyártók alkalmazkodtak a modernista, minimalista stílushoz és egyedi szekrénysorokat gyártanak le egyedülálló megrendelői elképzelések alapján. A trendek és színek megújulása itt is számottevő.

Kanapék vására Nálunk!

A kanapék ugyanolyan kényelmet szolgáló bútorok mint az ülőgarnitúrák. A kanapék általában egyenes fekvésű esetleg ággyá alakítható kivitelű bútordarabok Ez a bútor könnyen lehet eleme a nappalinak vagy akár társalkodó/szivarszobának is. Mindenképpen eleme a társalkodáshoz történő kényelembe helyezkedéshez vagy esetleg TV nézési elfoglaltságnál. A kanapék szintén rengeteg színben és anyaggal kaphatóak. Jellemzően párnázott háttámlával és kar részekkel van ellátva.

Franciágyakat mindegyik szobába.

Nem is igazán lehet ifjúsági ágynak mondani egy 90x200 cm -es "rekamét". Ez a 90-es szélesség kb. 10-16 éves életévig tölti be a funkcióját. Tizenhat éves kortól feljebb már az "ifjú" is számolhat egy + személlyel barát vagy barátnő képében így abszolút elveszti a fenti ágyméret nemcsak a funkcióját de "úgyis" a funkcióját. Nekem az első franciaágyak közül választásom nem volt mivel egy kedves "ismerősöm" csináltatta nekem meglepetés céljából. Tudatosan hozzásegítve magunkat a megfelelőbb "pihenéshez" és tartalmasabb kikapcsolódáshoz. Franciaágyakat rengeteg helyről tudunk akár online is rendelni vagy egyedi tervek alapján akár legyártatni. 

Franciágyakat önmagában a kettős fekhelyet jelenti és ez mint gyűjtőfogalom nem egyben az ágy kényelmi fokát határozza meg. A franciágyak komfortját meghatározza a keresztfák rugalmassága és az ágyba választott matrac is.