soros raklapos állványok olyan hagyományosnak mondható raklaptároló polcok, melyek raklapon tárolt áruk elhelyezésére szolgálnak. Minden rakat szabadon hozzáférhető a kiszolgáló folyosóról, a be- illetve kitárolást targonca végzi. A megfelelő stabilitás érdekében és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően a sorok raklapos állványokba minimum 2 darab gerenda-szint szükséges.

 A soros raklapos állványok két fő elemből állnak: állványkeret és tartógerenda. 

Az állványkeret tartalmaz oszlopokat, ferde- és egyenes merevítő pálcákat, valamint fém talpakat melyek segítségével alapcsavarral a talajhoz kell rögzíteni az állványt. Standard EUR raklap esetén az állványkeret mélysége 1000-1100 mm. Magassága a tárolni kívánt rakatok magasságától illetve a tárolási szintek számától függ.

Egy szinten minden esetben 2 darab tartógerenda szükséges, melyekre a rakatok felhelyezése történik. A tartógerenda hossza jellemzően 1800 és 2700 mm standard EUR raklap esetén. Ezen kívül sokféle gyártási hossz elérhető, igénytől függően. A tartógerenda teherbírása széleskörű, egészen a 100-200 kg-os rakat tömegtől a 2000 kg-os rakat tömegig. A tartógerendák teherbírása függ az anyagvastagságtól és a gerenda vastagságától.