Azt senki nem vitathatja, hogy egy vállalkozásnak, egyéni vállalkozónak is szükséges a precíz könyvelés. Mivel kevesen alkalmaznak erre a célra külön embert, a legtöbb esetben egy könyvelő iroda a megoldás. Számos különféle könyvelő iroda Budapesten is nyugodtan dolgozhat hasonló könyvelés árakkal, ezért összeszedtük azt a pár szempontot, amik nagyon fontosak a jó könyvelési folyamat kiválasztásánál:

  1. Szerződésünk van vele és számlát kapunk tőle az elvégzett szolgáltatásról:

Sokat elárulhat egy könyvelő módszereiről, ha nem tartja fontosnak az ügyfelével megkötendő megbízási szerződést. Egy jó könyvelő Budapesten is leszerződik partnerével, megbízási díjáról pedig minden esetben számlát ad. 

Egy könyvelőnek nem elég egyszer elsajátítania a szakmáját, hanem folyamatos továbbképzésekkel naprakészen kell tartania tudását és nyomon követni a változásokat. Természetesen a változásokról folyamatosan tájékoztassa ügyfelét, amennyiben a vállalkozás érintett benne.

  1. Titoktartást vállal, cégünk adatait biztonságosan kezeli:

A könyvelés Szegeden vagy a fővárosban egyaránt egy roppant mód bizalmi feladat. Egy könyvelő iroda Budapesten akkor jár el korrekt módon ügyfelével szemben, ha teljes körű titoktartást vállal. Ügyfelének tudnia kell, hogy maximálisan megbízhat benne és a róla, illetve cégéről szóló bizalmas információk biztonságban vannak könyvelőjénél.

  1. Precíz és pontos munkával megkönnyíti a feladatunkat:

A legtöbb vállalkozó nem szívesen foglalkozik a számlákkal, pénzügyi bizonylatokkal, ezért egy igazán jó könyvelő megszoktat velünk egy olyasfajta rendszerességet,  hogy minden szükséges dokumentum bekerüljön a könyvelési anyagba. Minden esetben hívja fel a figyelmet az esetleges hiányosságokra és tartsa be a könyvelési határidőket velünk együtt.

Mitől különleges szolgáltatás a bérszámfejtés?

Egy vállalkozás életében a legérzékenyebb terület, ahol a legbizalmasabb információk és legtitkosabb adatok találhatók, az a bérszámfejtés. Munkavállalói létszám, jutalmazási politika, munkajoggal kapcsolatos kérdések, kiküldetések, különféle juttatás csomagok, szabadság nyilvántartások és még sorolhatnánk. De itt tárolják a munkavállalók személyi adatait, TB nyilvántartását, munkaszerződését is. Ezért sok cég igyekszik saját kereteken belül tartani a bérszámfejtés tevékenységét.

A bérszámfejtés kiszervezésével az erkölcsi, anyagi felelősség és a számfejtés összes kötelezettsége, adatszolgáltatása is átkerül a megbízott céghez, ahol a szakmai felelősségbiztosítás garantálja a korrekt működést.