Hazánkban nem kérdés, hogy a nyugati import autók second hand leadási állomása kicsi országunk. Éppen ezért nem egy szolgáltatását reklámozó cég alakult meg itthon, mely nemzetközi autószállításban nyújt szolgáltatást. Így akár kényelmesen egy fapados járaton hátradőlve megvehetjük kinézett autónkat miközben a megbízott cég autószállítás kamionnal leszállítja észünkre. Az autószállítást megrendelését megelőzően érdemes tájékozódni arról, hogy milyen országokat érint a szállítás ugyanis nem EU -s tagállamokon haladva az autószállítás bürokratikus problémákba ütközhet. A tranzitországok jogi rendszeréről érdemes a szállítást megelőzően tájékozódni, hogy minden szükséges okmány rendelkezésre álljon az a határátlépéshez. A legolcsóbb megoldás az autószállításra pedig nem más mint autószállítás kamionnal hiszen a közúti fuvar még mindig kedvezőbb mint a légi szállítás. Azonban kifejezetten nagy értékű autóknál a légi szállítás egy sokkal kockázatmentesebb szállítási forma.

A nemzetközi autószállításra leginkább a car-dealerek utaznak akik felmérik a hazai keresletet majd egyéni megkeresések alapján a kívánt típusú és évjáratú autót beszállítják új tulajdonosuknak. Előfordulhat azonban, hogy műgyűjtők adnak megbízást egy bizonyos típusú autó behozatalára a car-dealernek.

Számtalan alkalommal lehet látni, hogy a márka képviseletek azonos típusból szállítják át az autókat A-ból B-be ahol autószállítás kamionnal történik ezáltal garantálván, hogy az autó épségégben megérkezzen.