LÁBÁPOLÁSLÁBSZAG ELLENSZŐRTELENÍTÉS MERT MINDENKIT EZEK A BAJAOK ÉRDEKELNEK!

 

Mivel már beköszöntött a forróság, ezért nagyon sok megrendelőnk érdeklődik, hogy miért kell oda figyelniük a lábápolásra és hogy mit tehetnek a lábszag ellen?

A meleg időszakban a nyitott cipellők, papucsok miatt,  különös figyelmet kell szánni a lábápolásra és a köröm ápolására. A lábápolást mindegy, hogy milyen praktikát használsz, de mindig jó alaposan be kell krémezned a lábadat! Jól simogasd meg a láb felső részét a lábhegytől a bokáig, végezetül kend be bőrtápláló, gombátlanító, lábszag elleni krémmel.

A lábszag tulajdonképpen nem vírusos betegség amit más is elkaphatna, de igen kellemetlen tünet, mely nagymértékben összefügg az izzadással, illetve azzal, hogy olyan cipőt, zoknit vagy harisnyát horduk, melyben nem tud rendesen szellőzni a láb, ezért lábszag ellen érdemes 100%-os bőr cipőt hordani.

Alap  feltételezés, mint a legtöbb egészségügyi problémát, ezt is könnyebb lehet elkerülni, mint akár bele halni. A láb izzadása azért szokott előfordulni néhány embernél, mert a bőrről nem elpárolgó izzadság nagyszerű táptalajt jelent a bőrön egyébként is jelen lévő baktériumoknak, melyek melléktermékei okozzák a kellemetlen szagokat.

Ha biztosítjuk a lábunknak a megfelelő szellőzést, például a natur anyagból készült, jó nedvszívó lábbeliket, harisnyát hordunk, naponta cseréljük a zokninkat, és a megfelelő lábhigiéniáról sem feledkezünk el, valószínűleg nem kell majd a lábszaggal együtt élnünk. A lábszag elleni kezelésére ugyanakkor számos otthoni módszert is a találhatunk a neten, ugyan úgy mint a sima hagyományos lábápolására, de esteleg a patikában is kérhetünk ezekre a problémákra megoldást is.. Ezek egy része nagyon rövid idő alatt már csodákra is képesek lehetnek de másoknak legalább néhány hét szükséges ahhoz, hogy a hatásukat meg elérje a megfelelő szintet. Lábszag  ha már egyszer elöjött élete során a nem megfelelő láb tisztántartási probléma is okozhatja kellemetlen szagokat is : ha valakinek nagyon sok például a tyúkszeme a lábán, vagyis felhalmozódnak a lábán az elpusztult hámsejtek, az a baktériumok számának növekedésével is együtt járhat. A heti lábápolás hozzájárulhat ahhoz, hogy a lábszag ellen is boldogan éljünk.

 

Az alábbiakban a legjobban alkalmazott szőrtelenítési praktikák előnyeit és hátrányairól fogunk beszélni. A gyantázás az egyik legtöbbszőr használt  szőrtelenítési mód, mivel egyszerű, olcsó, fájdalommentes, nem igényel nagy előkészületet és a saját kanapénkon is el tudjuk végezni. 
Az fej szőrtelenítésére a legalkalmasabb az epilézeres technika, egy kicsit  fájdalmas, ezért a hónaljra nem ajánljuk, és hosszadalmas, ezért a láb szőrtelenítésére szintén kevésbé alkalmas.

Bővebben a nyomelemek fontosságáról a szőrtelenítésben  Minden egyes szőrszálat sorra meg vizsgálnak ezért hosszadalmas a művelet. Hatása a legtartósabb akár évekre is számolhatunk. A lézeres szőrtelenítés mai világban az egyik leghatásosab szőrtelenítési forma.   Nem végzik el a szőrtelenítést, ha előzőleg a megrendelő napozott, önbarnító krémet használt, fény- vagy bőrérzékenységet okozó szerrel kezelte a szőrtelenítendő bőrfelületet. A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól teljesen változók lehetnek az eredmények de minimum 10 kezelés kell legalább. A kezelések közötti eltelt részleges időszakoknak legalább 5 hét. Ára magasabb, mint ha egy borotvát vennénk meg, de  ha kiszámítjuk hogy mennyi borotvát vennénk meg akár  le, és nem utolsó sorban év év alatt sokkal jobban kijövünk ennek az árából.