A beton szállításkor plasztikus állapotban, de mégsem folyékonyan zötykölődik a mixerautón. 

Mikor van értelme a betonpumpa használatnak?

Betonpumpa használata akkor ajánlott, ha:

- a manuális szállítás túl nehézkes vagy problémás

- nagy mennyiségeket kell késlekedés nélkül a helyszínen bedolgozni

- nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető helyszín esetén.

A betonpumpa számára nem létezik megközelíthetetlen hely!

betonpumpa pont annyira flexibilis, mint egy kerti slag. Legyen szó 300 m-es távolságról a földön, vagy 50 m-es magasságról a tetőn is akár, egy modern betonpumpának egyik sem jelent akadályt. Mindenféle betonpumpával segítségére tununk lenni, független a megrendelés volumenétől. Értékesítőink készséggel tájékoztatják Önt a részletekről.

Nehezen elérhető helyre a betonpumpálás a megoldás, amit pumixként is ismerünk. Ez nem más, mint betonpumpálásra alkalmas mixerautó, ami nyomócsővel van felszerelve. A betonpumpa gém végén pár méteres gumicső helyezkedik el, így biztosítva a pumpált beton megfelelő célhelyre történő jutását. Ha a csövet át kell helyezni, azt a pumix kezelője a gém mozgatásával könnyen megteheti. A betonpumpálás során a transzportbetont speciális csőhálózat segítségével akár 90-100 méter távolságra is el lehet juttatni. 

BETONOZÁS nem nagy cucc, mondja ezt az, aki már többször csinálta. Ha van gyakorlat, akkor persze hogy egyszerű akár mixerbetont is készíteni.

Miért éri meg a mixerbeton a hagyományos kézi keverés helyett?

Jobb minőséget kapunk: a mixerbeton számítógépes méréssel és adagolással készül, homogén a szerkezete, egyenletes a textúrája, állandó a minősége.

Időtakarékosabban végezhetünk: a mixerbetont készre keverten szállítjuk az építkezés helyszínére, ahol azonnal bedolgozható.

Ahhoz, hogy ebből évtizedekig tartó betont tudjunk készíteni, pontosan ismerni kell a keverés arányait. Ami még lényeg a betonozásról:

Ha családi házban lakik, akkor többször előfordulhat, hogy betonozást kell csinálni a ház körül vagy a kertben. Ehhez persze rendelhet kőművest is, de csinálhatja a betonozást saját maga is. Ha nagyobb területet betonoz, akkor már érdemes szakszerű segítséget hívni.