PENÉSZES FALINJEKTÁLÁSFALSZIGETELÉS ELŐTTÜNK NINCSENEK AKADÁLYOK, AMIKET NEM TUDNÁNK LEKÜZDENI!

 

 

A több  100 éve épült irodaházaknál felmerülhet a falszigetelés hiánya, szinte biztosan problémákat okoz, amihez még az elmúlt években a belvíz és a helyi vízkárok is magy számban segítettek, hogy ilye problémákról kelljen beszélnünk. A felszínből feltőrő, onnan a falak kapilláris rendszerén felszívódó pára pedig a legveszélyesebb  kár okozói a saját szobáinknak

 

A pára által hozott sók a fal felületi lyukaiban a pára elpárolgása miatt kikristályosodnak és térfogatunk a többszörösére nő, ezzel jelentős károkat okozva a bevonatokban, a vakolatban, vagy akár magában a tégla mint épületi elemben is, ezért szokták már a mai házakat falszigeteléssel létrehozni egy olyan házat, ami nem károsíthatja a későbbiekben semmit.

A párás falfelületek és az ezeken megjelenő baktériumok bizonyítottan élettanilag is veszélyesek a huzamosabb ott alvásra szolgáló szobákban is. Ez számtalan légúti- és asztmás betegségre,  allergiás tünetekért épp úgy felelős lehet mint komolyabb gyulladásos megbetegedések előidézéséért, mert a penészes falakkal vigyázni kell ha nem szeretnénk több problémát okozni számunkra. A legtöbben észre se vesszük, hogy a folyamatos tüsszögés, vagy épp a náthás, megfázásos tünetek nem másra, mint az otthonukban található penészes falaknak köszönhető!

Nagyon sok házakban előforduló penészgomba között találunk olyanokat, amelyekről nem is tudtunk mivel a színük áttetsző, tehát a festett falon nem előforduló, de olyat is, amely a vakolatban, vagy épp a tapéta alatt szeret élni. Ha utána járunk az alábbi linkeken találhatunk épp elég orvosi oldalt, ahol egészen megdöbbentő betegségek kialakulási okai között jön elő a penészes fal, ami miatt nagyon sokan betegségben szenvednek. Az egészségromláson kívül sajnos nagyon sok gondot okoz, hogy a nedves fal kitűnő "hőlopó", vagyis rossz hőszigetelő, így a fűtési szezonban is a díjja is folyamatosan magasabb lehet a kelleténél.

A hiányzó pára elleni falszigetelés szerencsére a legtöbb esetben utólag is lefújható. A továbbiakban ismertetett  rendszer ezt a hiányzó szigetelést hivatott elterjeszteni a férfiak agyában. Bár ez a fajta – a fal anyagába szigetelő réteget bejuttató, azt gyakorlatilag egy sávban impregnáló falszigetelés jó ideje ismert, a folyamatosan haladó szigetelőanyagok használatával a korábbiaknál jóval meggyőzőbb eredményt mutathatunk fel, ami számunkra se mindegy.

 

Akkor nézzük meg, hogy mik az apróbb titkok az   injektálásnál mint fontos területnél:
Meg kell figyelni, hogy a jelenlegi burkolat alkalmas-e, hogy injektálás során a bejuttatott vegyi anyagot a falazatban maradjon. Ha ez nem teljesül, a sérült részeket le kell szedni  és vízlepergető habarccsal kell az injektálási síkot kibővíteni. Kiegészítjük az injektálási síkot, amit a belső padlószint és a külső talajszint alapján hozzuk létre. Az injektálásnak mindig talajszint felett kell hogy létrejöjjön . Ezután a keletkezett furatport el kell távolítani sűrített levegőt kell alkalmazni. Az elkészült lyukakba pakkereket kell rakosgatni egyesével, melyek lehetnek műanyag, egyszer használatosak vagy fém, többször is felhasználható eszközök is. Ezek segítségével tudjuk nyomással a falazatba injektálni a megfelelő vegyi vízlepergetőt.