Ismeretes, hogy a klímaberendezések gyakorlatilag hőszivattyúként funkcionálnak, melyek a lakásban felhalmozódó hőmennyiséget légcsatornákon keresztül kivezetik a szabadba a kültéri egység használatával. Ezzel párhuzamosan a hűtőközegként funkcionáló ammónium folyadék cirkuláltatásának segítségével lehűti a levegőt és azt vezetik vissza a lehűtendő helyiségbe a beltéri egységen keresztül. A korszerű, klimatizációt szolgáló légtechnikai berendezések számos lehetőséget biztosítanak az igényes felhasználók számára.

Légcsatorna gyártás: Komfortérzetünk javítására számos egyéb légtechnikai megoldással lehet találkozni.  Ezek közé a berendezések közé soroljuk a szagelszívókat, az ablakkal nem rendelkező helyiségek légellátását biztosító berendezéseket, a légszennyező anyagok koncentrátumának hígítására is alkalmasak lehetnek a légtechnika vívmányai, de vannak olyan készülékek is, amelyek nem hűtik, hanem fűtik a helyiség levegőjét.

Ezek a fűtőberendezések azon az elven működnek, mintha a klímaberendezések hőszivattyújának szelepét megfordítanánk, így a külső térből vonják el a hőt és a belső térben adják azt le. A fűtési üzemmódban a hőszivattyús klíma kompresszora a szabadból beszippantott levegőből kinyert energiatartalom felhasználásával generál magasabb hőfokot.