Alapvető tudnivalók készház témakörben:

Könnyűszerkezetes készház, készházkönnyűszerkezetes ház

Manapság újfajta, innovatív megoldásokkal találkozhatnak azok, akik új otthon építésébe kezdenek.

Ezek egyik fajtája a könnyűszerkezetes ház vagy más néven készház.

Jellemzője a klasszikus építési módokhoz képest, hogy teljesen más anyag és beruházási költségekkel kalkulálhatunk, valamint kiemelkedő energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, illetve maga a felépítésük is jóval kevésbé terheli meg a környezetet.

Fontos még, hogy készház esetében leendő szomszédainkat is sokkal kisebb kellemetlenség éri a teljes felépülési folyamat során, tehát ezt is jelentős előnyként tarthatjuk számon.

A könnyűszerkezetes készház további előnye, hogy maga az elkészülési folyamat lényegesen gyorsabb, hiszen tulajdonképpen elemenként szerelhető össze, így mondjuk úgy, jó szórakozást nyújthat azoknak, akik elegendő idővel és gazdag képzelőerővel rendelkeznek.

Könnyűszerkezetes készházak, készházak kapcsán érdekesség lehet, hogy egy esetleges földrengés esetében sokkal inkább ellenállók, mint téglából épült társaik.

A könnyűszerkezetes ház esetében az átépítés és a bővítés könnyen megvalósítható, nincsenek költséges bontási munkák és a falak nagyobb gond nélkül áthelyezhetők.

Kijelenthető, hogy a könnyűszerkezetes ház egy modern kori innovatív megoldás, és egyre nagyobb teret nyer korunk építészetében.