A könnyűszerkezetes ház hihetetlenül jó hőszigetelési ismérvekkel rendelkeznek, eképpen a téglaházakhoz képest meglehetősen alacsonyabb fűtési költséget eredményez. Mindazonáltal egy téglából felépített családiház bruttó területe több helyet vesz le az alapterülüetből, így a készház hasznos lakótere is nagyobb lesz - tehát egy minőségi, könnyűszerkezetes ház mindenképp megfelelő választás több szempontból is! Egyedi tulajdonságaik és kedvező árfekvésük miatt hazánkban is egyre elterjedtebb ez az építkezési forma

A könnyűszerkezetes ház építési módszer előre tervezett design alapján kínálunk Vevőinknek építési megoldásokat. Ezt az építési módszert egyszerűsítve készház kivitelezésnek nevezzük Egy családi ház építési ideje így sokkal gyorsabban elvégezhető.

A készházakat tervrajz alapján telephelyünkön méretbeli  korlátok nélkül - előre legyártjuk, így nem veszélyeztetjük az elkészült szerkezetet (amíg a fóliázott tetőszerkezet nem kerül rá) pl. egy vihar miatt elázik - ellentétben a helyszínen összszerelt házaknál.

A panelos, faszerkezetes  gyorsház elemeit építésének helyszínére kamionnal szállítjuk, melyeket a helyszínen nagyjából 12 óra alatt alatt emelődaru segítségével összeszerelünk.

Milyen a stabilitása egy könnyűszerkezetes háznak?

Többnyire hitetlenkedve fogadják, de  valójában egy könnyűszerkezetes készház az alapanyagi előnyéből adódóan sokkal jobban ellenáll a földrengéseknek, mint egy téglaház. Nem véletlen, hogy az USA-ban földrengéseknek gyakran kitett területeken szinte kizárólag ilyen típusú gyorsházakat húznak fel. Mivel a nagypaneles gyártási technológiával tökéletesen illeszkedő fapaneleket  fixírozzuk egymáshoz és a fogadó szinthez, egy földrengés során sokkal rugalmasabban viselkedik az épület, mint egy hagyományos építésű ház. A könnyűszerkezetes készházak rugalmasabb kialakításuknak köszönhetően képesek elnyelni és csillapítani a rezgéseket, míg egy téglaház kötött szerkezeténél fogva nem képes erre.

Modern gyorsházak, könnyűszerkezetes ház árak, passzívház és gyorsház árak, szerkezetkész téglaház árak és kulcsrakész téglaház árak a piaci alapanyag árak és növekvő piaci keresletnek köszönhetően növekedtek. Így érdemes megfelelően tájékozódni a piaci kínálat lehetőségeiről. Eltérő árakat fogunk tapasztalni az egyes kivitelezőknél.

A könnyűszerkezetes építési rendszerek nagy előnye a gyorsaság. A gyorsház többféle kivitelezési módot definiál, melyek közül vállalkozásunk a helyszínen szerelt favázas könnyűszerkezetes építési módozatot végzi. A fejlett világban, a faanyagban gazdagabb területeken manapság ez a leggyakoribb gyorsháznak minősülő egyéni építkezési forma.