Hazánkban egyre-másra szaporodnak az autókölcsönzéssel, kisteherautó bérléssel foglalkozó cégek.

Mire érdemes figyelnünk, amikor döntést hozunk annak kapcsán, kit is válasszunk a piaci szereplők közül kisteherautó bérlés vagy mikrobusz bérlés témában?

Néhány szempont, amire figyeljünk, illetve tisztázzunk:

Milyen műszaki állapotban van a kérdéses jármű, amikor autókölcsönzésben gondolkodunk?

Kisteherautó bérlés esetén gondosan mérlegeljük, mekkora méretű járműre van szükségünk, mindig válasszunk inkább nagyobbat, különösen ha esetleg költöztetni, szállítani szeretnénk A-ból B-be.

Személyszállítás esetén, akár külföldi, akár belföldi fuvarban gondolkodunk, ideális megoldás a kisbusz bérlés, itt is nézzünk azonban alaposan utána a szállítható személyek számának, a jármű felszereltségének és ez alapján válasszuk ki az ideális eszközt.

Tulajdonképpen teljesen azonos a helyzet, amikor mikrobusz bérlésben gondolkodunk, tekintsük ezt szinonímának ebben az esetben.

Jelenleg a cégek jellemzően igyekeznek egyre élesebb árversenyt folytatni az ügyfelekért, ami nyilván egyfelől jó a bérlőknek, ugyanakkor a piacon lévő cégek számára kérdés, mindez meddig működhet, hol lesz az a pont, amikor már nem nagyon lehet lejjebb tekerni az árakon…

Mindenesetre tény, hogy az autóbérlés, kisteherautó bérlés, mikrobusz bérlés és kisbusz bérlés kulcsszavakra mind több és több találat érkezik, sokaknak ez anyagilag előnyösebb megoldás, mintha saját járművet vásárolnának, hiszen időszakos feladatokra ez tökéletes megoldás.