bérszámfejtés kiszervezése alatt azt értjük, hogy adott cég mentesül a munkáltatóval – bármilyen módon - jogviszonyban állók bér- és bérjellegű juttatásainak, egyéb jövedelmeivel kapcsolatos adó- és járulékfizetési kötelezettségeinek ügyintézésétől. Megszabadul az adó- és TB nyilvántartások elkészítésétől, rendszerezésétől, bevallásától és az egyéb, bérszámfejtéssel kapcsolatos tevékenységektől.

Talán nem mellékes, hogy egy-egy azonnali változás során is rugalmas tud lenni a bérszámfejtés kiszervezést elvégző cég. Teljesen mindegy, hogy a vállalkozás egyik pillanatról a másikra változtat addig meglévő bérpolitikáján, és hirtelen bevezeti mondjuk a mozgóbér rendszert vagy a jutalékos kifizetést. Nincs szükség különleges képzésekre, betanulási időre egy-egy ilyen átállás során, hiszen a bérszámfejtés kiszervezési cég tapasztalt munkatársai minden területen naprakészek.

Azt senki nem vonja kétségbe, hogy a cégeknek szüksége van könyvelő iroda szolgálataira. Mivel kevesen alkalmaznak erre a célra külön embert, a legtöbb esetben könyvelő irodát bíznak meg. Két különböző könyvelő iroda Budapesten dolgozhat hasonló könyvelés árakkal, ezért összeszedtünk néhány egyéb szempontot, amely nagyon fontos a jó könyvelő kiválasztása folyamán:

Képviselje partnerét!

A legokosabb gondolat, ha olyan megbízást adunk könyvelőnknek, mely alapján hivatalos megjelenési kötelezettség esetén képviselni tud bennünket, hiszen érdemben úgyis ő tud intézkedni az ilyen jellegű ügyekben, mint pl. az adótanácsadás. Rutinjával és tapasztalataival igyekszik a lehető legtöbbet kihozni egy ilyen helyzetből.

Az adótanácsadásra szakosodott cég naprakész információkkal rendelkezik az érvényes törvényekről, jogszabályokról és egyéb, vonatkozó előírásokról. Az ezzel foglalkozó szakemberek minden változást nyomon követnek, és tájékoztatják a megbízókat, hogy azok időben tudjanak megfelelő pénzügyi tervet készíteni.

A jogszabályok ismerete a munkaügyi ellenőrzések során bírságoktól óvja meg a vállalkozásokat, emellett megtakarítást eredményező megoldások kihasználásához segítheti a cégeket. Remek példa erre az adótanácsadás, adóoptimalizálás.

Mindezekből jól látható, hogy a könyvelő árakon kívül vannak más fontos tényezők is, melyeket ajánlott figyelembe venni, mielőtt választunk. Egy jó könyvelő iroda mellett a vállalkozó nyugodtan hátradől, és biztos benne, hogy könyvelője majd tájékoztatja a soron következő kötelezettségekről. Természetesen a könyvelés Budapest számtalan könyvelő irodájában elérhető, ezáltal a könyvelő árak is némileg változóak!