Az infra szauna megfelelő használata:

Szaunázás előtt kb. 30 perccel fogyasszunk körülbelül fél liter szénsavmentes ásványvizet. Ez azért fontos, hogy ne dehidratálódjunk, valamint hatékonyabb legyen a méregtelenítés. Szaunázás közben lehetőleg mellőzzük a folyadékot, mert azzal lassítjuk a méregtelenítés folyamatát.

Míg a klasszikus finn szaunában az emberek többsége nehezen bír tíz percnél tovább maradni, addig az infra szauna esetében javasolt minimálisan 30 percet időzni.

Érdemes lehet az infra szauna kúra jelleggel történő alkalmazása: 1-2 hétig, de legfeljebb egy hónapig szaunázzunk naponta egy jó fél órát. Ennyi idő elegendő lesz ahhoz, hogy szervezetedből kiürüljön a méreganyagok többsége.

Technikai információk az infra szaunákról:

Az infra szauna egyik legfontosabb része a fűtőegység. A régebbi, kerámia típusú betétek felfűtési ideje – hosszabb, a sugárzó felülete jóval kisebb mint a legmodernebb szénalapú fűtőbetéteké.

Vannak olyan infra szaunák, melyek fűtőegységei rendkívül szűk hullámhosszúságú (9,4 mikron) infrasugarakat bocsátanak ki. A napból jövő "melegítő" sugarak is pontosan ekkora hullámhosszúságúak. Ezeket az infra szaunákat napsugárszaunáknak hívjuk. Tehát minden napsugárszauna infra szauna, de nem minden infra szauna napsugárszauna.

A szauna különösen télen kellemes, de a finnek egyértelműen nyáron is használják, ők nem tesznek különbséget semmilyen évszakban.

Számukra a hagyományos, országon belüli vakáció az, hogy kimennek az úgynevezett mökkibe, horgásznak, grilleznek és természetesen szaunázgatnak is. Finnországban a különböző munkahelyeken is találhatóak szaunák, magyarán erősen közösség-kovácsoló és társadalom-építő szerepet is betöltenek a közös szauna-szeánszok.