Mely területeken találkozhatunk acélszerkezet gyártási folyamatokkal?

Többnyire nagy projekt beruházásoknál pl. csarnok építésnél vagy raktár építésnél kifejezetten jó választás lehet ez az építkezési forma. Az acélszerkezet gyártás mindig előre legyártott elemekben érkezik meg a lerakóra ahol a hegesztéssel foglalkozó mesteremberek oldhatatlan kötéssel hegesztéssel összeállítják a fém elemeket.

A Tolna megyei acélszerkezet gyártásban kiemelkedően jól teljesítő Hegesztő 2001 Kft. rendelkezésére áll bármilyen előzetes gyártási terv kivitelezésében.

 

A minősített hegesztő képzés nem más mint az alap hegesztő OKJ-s képzést követő 1-2 éves elméleti és szakmai ráadás. Ez a titulus gyakorlatilag a hegesztő szakma "mester" elismerése. A minősített hegesztő olyan további tudás  birtokába jut, mely lehetővé teszi az "átlag" hegesztők munkájának minőségi ellenőrzését is.

A csőszereléssel foglalkozó hegesztők kiemelten nagy felelősséggel tartoznak a munkájukért. A csőszerelési munkafolyamatok pontos folyamatokat elvégézését várja el a kivitelezőtől. Amennyiben zárványos marad a hegesztés akkor a kötés felszakadásához vezethet ami hatalmas károk okozására képes.

Óriás gyárakban a csőszerelés un. futószalagon történő gyártása robotok segítségével ívhegesztéssel történik. A robotkarok egyedi és precíz programozásának köszönhetően az ívhegesztés kiszűrű az emberi tévesztés lehetőségét. A csőszerelés során a fémvarratokat  röntgen sugárral történő ellenőrzése elengedhetetlen.

Az alapok a fémipari megmunkálás során évről évre fejlődnek és új és új eljárási procedúrákat alkalmaznak szerte a világon. Fémipari megmunkálás alá számtalan példát lehet sorolni. Lényegében a fémipari megmunkálás minden olyan tevékenységet magába foglal ami a fém és fémötvözetek gyártására illetve azok megformálására, átalakítására vonatkozik.