fűnyírás gyakoriságát, az öntözés, az időjárás és az ásványi anyagok utánpótlása valamint a gyepünket alkotó fű félé, valamint a genetikailag kódolt növekedési ereje határozza meg és nem utolsó sorban az ember ideje.

A füvünket tavasszal és ősszel, amikor a nap még alacsony halad át az égbolton, akkor próbálhatjuk alacsonyabbra vágni a füvünket.  Ami a forró nyári  napokat illeti, ha nem szeretnénk gyepünket kiégetni, legyengíteni mindig a felső határt érintse ez a szám, tehát pázsitoknál 5-6 cm, díszgyepeknél 8-10 cm legyen a vágási magasság. Meleg nyári napokon, valamint szeles időjárásban, amikor a növényeknek a nyírás után nagyobb vízutánpótlásra van szükségük, lehetőleg kerüljük a munkát, vagy késő délutáni időszakra, toljuk el a fűnyírást. A gyepünket kezdetben ajánlatos a nyírás előtti magasságát megfelezni és úgy levágni. A megkésett karbantartási miatt  pl. 15-20 cm feletti fűnek a töve fényhiány miatt besárgulhat (etiolálódik), ami a hirtelen napfény hatására kiéghet, ennek köszönhetően a legyengült fű csak nagyon nehezen éledhet újra fel.

Kint a kertünkben a fűnyírást min.: 10-14 naponta, évente 20-25 alkalommal, de ha lehetőség van rá 5-7 naponta, éves szinten 30-35 alkalommal lenyírni a pázsitunkat, ahhoz megőrizzük annak egészségét.

 

Mennyibe kerül a fűnyírás ha szolgáltatóra bízza a munkát?

A fűnyírást is érdemes egyéb kertészeti feladatokka egy időbe összecsatolni, így lehetőségünk van alacsonyabb fűnyírás árakat kiajánlani leendő Partnerünknek!

Fűnyírás árak: alkalmi kertfenntartás, fűnyírással + összegereblyézés: 12.000 Ft/tól + kiszállás

A lenyírt füvet természetesen munkánk keretein belül ingyenesen elszállítjuk! Áraink nem minősülnek ajánlat tételnek.

A fűnyírás árakat több összetevő befolyásolja, a tagoltsága a fűfelületnek, a munka nagysága, kertfenntartás rendszeressége és természetesen a vevői egyéb kívánalmak ( esetleges fűszórás a kikopott területekere..)

Fűnyírás árakról érdeklődjön nálunk és kollégáink szívesen fogdják telefonhívását!

 

Cégünk több mint 15 éve foglalkozik fakivágással és további kertészeti munkákkal.

A fakivágás során keletkezett zöldhulladékot megbízóink igényeinek eleget téve,  komposztáló telepre beszállítjuk, ahol azt újrahasznosítják.

Továbbá,foglalkozunk cserjeirtással és bozótirtással, fűkaszálással,  és nem utolsó sorban teljeskörű kertészeti munkákat is vállalunk.  Hívjon minket és kérjen ajánlatot fakivágásra. Ingyenes felmérés!!

 

Szárzúzás a föld megújítás alapja:

 

A kombájnok betakarítása után visszamaradó növényi részek gyors elbomlását segítő tevékenység. Valamint a következő alkalommal ültetendő termények számára visszamaradt növénycsonkoktól szárzúzással szabadulhatunk meg. További előnye a szárzúzásnak, hogy  a kukoricamoly és ennek a lárvái ellen jó védekezései mód.