Duguláselhárítás, csatorna tisztításlefolyótisztítás


Duguláselhárítás

duguláselhárítás azon szolgáltatások egyike, amelyet a szerencsésebb embereknek soha nem kell, hogy igénybe vegyenek. Azok azonban, akik e szolgáltatás mesterembereit kénytelenek riasztani, gyakran értetlenül állnak a végösszegként hallott ár előtt. Pedig, ha kicsikét más irányból közelítenénk meg a témát, sokkal világosabbá válna számunkra egyrészt az, hogy miért is annyi amennyi, másrészt az is, hogy a duguláselhárítás sokkal kisebb összeg, mint amennyi egy nagyobb dugulás után egyéb, járulékos költségként felmerülhet, ha például bontani és renoválni is kellene a hiba elhárítása érdekében.

Lefolyótisztítás

A lefolyó általában hibátlanul és észrevétlenül működik. Általában. Ha nem, akkor eljött a „minden rossz” ideje. Nem lehet vécére menni, oda a kínkeserves mosogatásnak és nem lehet a gyereket fogat mosni küldeni, mert ugye a víznek el kellene folynia, de az a galád szennyes folyadék csak áll, habosodik és nem megy sehová, mikor ez lenne a dolga. A lefolyót rendesen észre sem vesszük, csak akkor tűnik fel, hogy egyáltalán van, ha elkezd „visszaköszönni”, lassan csordogál el a mosogatóvíz, vagy éppen tócsában áll a szennyvíz a konyhában. Lefolyótisztítás, csatornadugulás, szennyvízvezeték meghibásodás.

Csatornatisztítás

Csatornatisztítás még akkor is szükségünk van, ha egyébként szerkezeti problémákból kifolyólag (amik lehetnek például a nem jól beállított lejtésszög, alul méretezett cső) nem jelentkezik rendszeresen dugulás. Helyes hozzáállás, ha a csatornatisztítás úgy fogjuk fel, mint egy szűrővizsgálat szerű, megelőző módszert. Mert amikor már megtörtént a baj, és bokáig gázolunk a büdös és az egészségügyi veszélyeket magában hordozó szennyvízben, már késő lesz azon keseregnünk, hogy„Bárcsak gondot fordítottunk volna a karbantartásra!”