A Lindab cserepes lemezek egyedivé varázsolják a tetőt, hiszen változatos szín és formavilággal gyártják őket, a hagyományos színektől a rusztikuson keresztül,egészen a legmodernebb dizájnnal ellátott kivitelig, hagyományos magasabb és kevésbé megszokott alacsonyabb hullámú változatban is. Matt felület esetén jobban fog hasonlítani a normál tetőkre, de fényes felületeket is lehet választania tetőfedő javaslatára.

Mivel a cserepeslemez felülete sima, így nehezebben ragad meg rajta a por, a piszok vagy akár a moha, ezért sokkal tisztábban tudja tartani, mint a hagyományos cseréptetőt. Csúszós felületéből adódóan még a hóréteg is hamarabb eltűnik róla.

Talán hátrányként a Lindab-tető esetén a zajosságot szokták megfogalmazni. Fémes anyagából adódóan sajnos jobban hallatszik rajta az eső kopogása. Azonban megfelelő fóliázással és tetőszigeteléssel ez minimálisra csökkenthető.

tetőfedés legyen csapadékbiztos, rendelkezzen jó vízelvezető tulajdonságokkal, legyen fagyálló, legyen javítható, gátolja a tűz elterjedését, legyen gazdaságos, és végül de nem utolsósorban legyen esztétikus kivitelű. A kiválasztott tetőfedő dolga, hogy mindezekről gondoskodjon.

Lindab-tetők sokkal biztonságosabbak, mint a hagyományos cserépből készült tetők, mivel kis súlyukból és könnyű szerkezetükből adódóan könnyebben ellenállnak a vihar okozta elemi károknak. Fémes szerkezetüknek köszönhetően vízhatlanok, ellentétben a kisebb vízmennyiséget felszívó cseréptetőkkel, így a fagykár sem okozhat problémát a cserepeslemezekben.

Mindig legyünk körültekintőek a tetőfedő anyag kiválasztásakor.