Mi a legnagyobb haszna a CNC technológiának?
A CNC megmunkáló gépek nagyban javítják a termelékenységet. Nem csak gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak, de átlátható, tervezhető, kiszámítható lesz a segítségükkel a munkafolyamat. Azaz, mindig tudni fogjuk, mennyi alkatrész fog elkészülni, milyen határidővel és mekkora anyagszükséglettel.

Mit érdemes mindenképpen CNC technológiával legyártatni?
A CNC technológiát mindenképpen javasolt alkalmazni, amennyiben nagyon fontos nekünk a precizitás, szorít minket a határidő, vagy ha bonyolult, esetleg tömegalkatrészéket szeretnénk gyártatni, illetve, ha egyszerűen csak tökéletesre vágyunk.

Drágább-e egy CNC munkafolyamat?
CNC megmunkálás árak azért drágábbak, mert a CNC szerszámgép, illetve az üzemben tartása sokkal drágább a társainál. Ez a befektetés azonban megtérül számunkra, hiszen a működése gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb. Tehát megbízhatóbb munkát végez, és sokkal kisebb a hibaszázalék.

Emberi munkaerőt is igényel a CNC megmunkálás?
Természetesen igen. Hiszen a CNC gépek folyamatos karbantartást és felügyeletet igényelnek. Való igaz, hogy az ember már-már mintha mellékszereplő lenne a konkrét gyártási folyamatban, az előkészítésben és az ellenőrzésben azonban megnőtt a szerepe, így semmiképpen sem elhanyagolható a lelkiismeretes munkaerő fontossága.