Autómentés árak kedvezően, autómentőautómentés sofőrszolgálat

 

Amikor a személygépjármű  akkumulátora lemerült, motorjának indítása két módon lehetséges.

A jármű megtolásával az indítómotor külső villamos táplálásával, indítás önálló segédakkumulátorral, indítás másik jármű villamos hálózatáról.

Ha rendelkezel megfelelő indítókábellel és van egy segítőkész autós, akkor néhány perc alatt ismét életet lehelhetsz az autódba.

Dízeles autóval ne próbálkozz, de ha még is akkor csak igen komoly kábellel.

A benzines autókhoz készült kábelek nem megfelelőek.

A bikakábelek persze hosszúak, de célszerű úgy leparkolni a lemerült akkumulátorral rendelkező autó mellett, hogy a két akkumulátor minél közelebb legyen egymáshoz, így nem okoz gondot a bikakábellel történő összekapcsolás.

- Kapcsold le a gyújtást mind a kettő autón!

- Kapcsolj le minden elektromos berendezést mindkét autón!

- Először ,kapcsold össze az akkumulátorok pozitív pólusait. A bikakábel csíptetőjével , a lemerült, majd utána a másik autó akkumulátorának pozitív sarujára csíptesd rá a kábelt.

-Ezután először is a működőképes akkumulátor negatív sarkára kösd rá a másik kábel egyik végét, majd a kábel másik végét ,a lemerült autó motorblokkjának egy fémes részéhez.

Elképzelhető, hogy ekkor némi elektromos szikra jelentkezik, de ez – ha mindent a leírtaknak megfelelően csináltál – teljesen normális. , ezért ezzel a kábelvéggel óvatosan hadonásszunk, mert ha az autó fémes karosszériájához érünk vele, ott bizony megégethetjük vele a fényezést.

A kábeleket rendezzük úgy, hogy ne akadhasson be a motor mozgó alkatrészeibe (ékszíj, hűtőventillátor).