Önjáró munkagépként az autódaruk legnagyobb előnye, hogy változatos terepkörülmények közt is alkalmazható, illetve gyorsan és egyszerűen az egyik helyszínről a másikra juttatható. Emelője közvetlenül a járműmotorról működtethető, igény szerint generátor vagy hidraulikus olajszivattyú közbeiktatásával.

A daru árak nagyon magasak ahhoz, hogy egy átlag cég ki tudja termelni. Ezzel szemben a daru bérlés árak jóval kedvezőbben és nagyon könnyen beépíthető a rendelkezésre álló tőkébe. Sok esetben, ha hosszabb együttműködési szerződést írunk alá azzal a céggel, akitől bérelni fogjuk a darut, akkor akár még jóval kedvezőbb daru bérlés árakat is ki tudunk alkudni.

Az építkezéseknél és a szerkezet felépítéseknél olyan nagyméretű szerkezeti elemek mozgatását követeli meg napi szinten, mely speciális munkagépek igénybevételét követelik. Ezt tudhatja Ön is, hogy számos projektet illetően rendszeresen arra kerül sor, hogy innen-onnan kölcsönkérjünk egy munkagépet, illetve darut. Netán elgondolkodott azon, hogy egy saját darut vásároljon. Vagy csupán csak egy ajánlat alapján döntőt a daru bérlés mellett egy adott cégnél, mert olcsók. És ennél nem kell több Önnek sem!

Egy autódaru vételára körülbelül 200 millió forint is lehet használtan.  Ezzel szemben a daru bérlés árak, jóval kedvezőbbek. Még azok nagy cégek is nagy projektjeikhez is szívesen bérelnek néhány hónapra autódarut, nem hogy a kisebb projektekhez. Egy új vagy egy használt daru vásárlása a cégeknek hosszú évek alatt sem hozná be az árát. Ráadásul, ha kivitelezőként dolgozik, akkor Ön nem is tudhatja, hogy megéri-e a autódaru bérlés vagy pedig nem.

Autódarura nagyon sok esetben lehet szükségünk. Leggyakrabban építkezéseken találkozhatunk velük. Akár téglák, beton elemek, fa gerendák emeléséről van szó, akár konténerek mozgatásáról, az autódaru bérlés tökéletes megoldás mindenkinek. Ha építkezik, vagy ha társasházak kivitelezője, biztos, hogy szüksége lesz rá. Az autódaru egy olyan nehézgép, ami nagyméretű, súlyos tárgyak emeléséhez és mozgatásához használatos. Nem ugyanaz, mint a gólyadarus autó, ami szállításra is alkalmas! Az autódaru olyan nagy teljesítményű daru, ami rakományt emel - de nem képes szállításra.

KCR darujaink megfelelő műszaki színvonalát folyamatos karbantartással és fiatal gépek beszerzésével tudjuk biztosítani. KCR darujaink kezelését jól képzett, több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak végzik, ami garanciát jelent szolgáltatásunk kifogástalan minőségére. Kollégáink több ezer balesetmentes emelést hajtottak végre az elmúlt évtizedek során.

KCR daru árak jóval kedvezőbbek mind ha saját magunk vásárolnánk meg az KCR darut. Egy új daru ára több száz millió forint is lehet, ezzel szemben a KCR daru árak a több tízezertől pár száz ezer forintig terjednek.