ACÉLSZERKEZET GYÁRTÁS:

A Hegeszt 2001 Kft.  berendezések és acélszerkezet gyártás -i folyamatokkal foglalkozik mind  ipar és a mezőgazdaság valamennyi szakterületére a vevők által biztosított tervek alapján.

Ezt a folyamatot egy hegesztés szakmérnök vezénylésével, minősített hegesztők alkalmazásával, a vonatkozó DIN és az ISO rendelkezésekben foglalt irányelvek szerint.

Acélszerkezet gyártással vagy tevékenységi ágazatunkba tartozó egyéb munkafolyamattal (lemez vagy profil hengerítés, lakatos munkák, hegesztési feladatok) kapcsolatosan állunk rendelkezésére és szíves örömest adunk tájékoztatást.

A hegesztés  leírása mint különálló szerkezeti elemként gyártott hozagos vagy hozaganyag nélküli összeerősítés melynek során oldhatatlan kötés jön létre a két fémszerkezet között. A Hegeszt 2001 Kft fővonalai ívhegesztésre szakosodott, amely az egyik legrégebbi típusa a hegesztési típusoknak.

Fogyóelektródás ívhegesztés :

Mechanikus hegesztésnél főleg a fogyóelektródás inert védőgázas vagy ívhegesztő módozatok jöhetnek számításba. A fogyóelektródás ívhegesztés folyamat során a hegesztőrobotokat fel lehet szerelni tandem vagy egyhuzalos munkafolyamatokhoz. Az acélszerkezet gyártás során általában a normál hegesztési kivitelezés kategóriájába esik.

Csőszerelés vagy ipari csőhálózatok javítása izometriák szerint. A meglévő csőszakaszok armatúrájának csőszerelése.

A technológiai csőszerelés a csőszerelés egyik erre specializálódott ágazata. A csőszerelők technológiai csőszerelési munkát végeznek pl. új hálózatot építenek ki, vagy meghibásodást javítanak ki. Alapos és nagy pontosságú munkát igényel.

A fémipari megmunkálás során bevetett robotok a fémipari megmunkálási tevékenység megújítását hozta magával. A robotok olyan pontos varratokat hoznak létre, hogy egy profi mesterember is megirigyelhetné. A fémiparban vagy autóiparban a robotok elterjedése új trendet és új vállalati célkitűzéseket teremtett meg.