ÖNTÖDE3D NYOMTATÁS MERT NINCS ELÖTTÜNK AKADÁLY!

Temérdek öntvényt hozunk létre az öntöde műhelyünkben, melyek anyaga főként acél, saválló acél és bronz. A precíziós technika legfőbb elemei a legfontosabbak a bonyolult, megmunkálással nehezen kialakítható egyedi öntvényformák.

 Az öntöde irodánknál főként acélöntvényeket hozz létre. A fémöntvények tulajdonságait ötvözéssel tudjuk elő álítani. Fémöntvényeink nagy számban állítjuk elő az autó szerelésél, mezőgazdasági és élelmiszeripari felhasználásra, de öntvényeink között felfedezhetőek záralkatrészek, zsanérok is.

A rozsdamentes vagy saválló fémből elő állított öntvények hasonlósága felhasználója az élelmiszeripar, ahol a legfontosabb nézőpont a fém szerves savakkal és oldószerekkel szembeni ellenállása.

Bronzból napjainkban nagy állóképességű és hosszú élettartamú fogaskerekek és csigakerekeket valósítunk meg az öntöde műhelyünkben, de a bronz fontos alapanyaga öntvényeink közül a villamossági vezetőelemeknek is, és hozott minta alapján készülő szobrok és díszelemek alapanyagául is szolgál.

 

Semmennyire sem számít, hogy a termékeknek milyen szabályzatnak meg kell megfelelnie, pl. hővezetés, áramvezetés, kopás, keménység, megmunkálhatóság, és milyen igénybevételnek van kitéve, különböző fémötvözeteket használunk az öntöde részlegünknél.

3D nyomtatás 3D nyomtatóval valósítjuk meg a szerkezetek előállítását amely, egy olyan ipari előkészület, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Hazánkban fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű felhasználása, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is már találtunk megoldást. A 3D nyomtatással való technika additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe helyeztük, az additív előállítás ellentétjeként a megszokott technikát szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a napjaink forradalmian új fejlesztésnek, az utóbbi években rohamosan emelkedik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken.Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

A nyomtató techinkai részei több alkalmazás esetén elegendő pontosságú felületet készít el, ha azonban ennél pontosabb alakra van szükség, a modellt a felbontásnak megfelelő ráhagyással kell kinyomtatni, majd a felesleges anyagot hagyományos szubtraktív technológiával kell eltávolítani. Egy jó pár additív gyártási eszközök kétféle anyagot használ fel az alkatrészek megvalósításához. Az első fém képezi majd az eszközt a másik a nyomtatás alatt egyes részek alátámasztására jöttek létre ezek a technikák. A támasztó eszközt az eljárás befejezése után leolvaszthatják vagy leoldhatják oldószerrel vagy bármilyen folyadékkal.

3D nyomtatási és a gyors prototípus előállítási szolgáltatás a mérnökök, termékfejlesztők, formatervezők, eszközfejlesztők, műanyag fröccsöntők, doktorok és az ékszerészek részére is új távlatokat nyit meg elérhető költségek mellett. Az RPT technikák jelentős segítséget addnak mindenki részére, hogy terméke minél gyorsabban piacra kerüljön. Ez a piacra jutási előny fogja kiemelni Önt és tevékenységét az egyre inkább globalizálódó helyzetből!